Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
October 28, 2023

Patrick's restaurant tips!

Allereerst ontkom je er natuurlijk niet aan op de Valenciaanse trots paella te gaan eten als je hier bent! Maar waar? Je wordt er mee dood gegooid en niet iedere tent is even authentiek.

Nu heb ik er wel een paar gehad waarvan bij mij de culinaire handen op elkaar gingen. Om maar meteen met de beste paella te beginnen: Las Bairetas

Las Bairetas: De beste paella in de regio

Op een kleine 25 minuten rijden van Villa Torrent richting Chavez vind je Las Bairetas. De locatie oogt als je binnen stapt wat vreemd en je zult er weinig toeristen zien, maar oh my god: hier wil je paella eten. Je mag een kijkje in de keuken nemen en je ziet dan veel op hout gestookte pannen waarin op traditionele wijze allerlei paella's worden gemaakt. En ik moet zeggen: ik heb nog nooit zulke heerlijke paella gegeten. Echt een aanrader! Mocht je geen Spaans spreken, maak dan even een foto van de menukaart en upload die in Google Translate, ze hebben namelijk geen Engelse menukaart en ook het meeste personeel no hablas Inglés. Zoals het een echt paella restaurant betaamt kun je hier alleen voor de lunch terecht. En het is raadzaam van te voeren te reserveren.

Las Bairetas: en el infierno encontrarás el cielo - Guía Hedonista

Las Bairetas

Andere goede restaurantjes waar je paella kunt eten zijn:

Casa Carmela

Alqueria del Pou

Restaurante Panorama (zeezicht!)

Restaurante Bon Aire

Menu del dia

Voor Spanjaarden is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Met familie en vrienden wordt er vanaf twee uur in de middag uitbundig op los geluncht. Het is een aanrader om zo een meuuutje, dat rond de 10-15 euro kost voor drie- of vier gangen inclusief 2 drankjes, naar Montserrat of Montroi te gaan. Zoals gezegd lunchen Spanjaarden vanaf twee uur, maar in de meeste tentjes die een dagmenu aanbieden zie je de toeristen al vanaf kwart over één binnen druppelen.

Pizza eten met de kinderen

Als je een avondje een pizza wilt eten met de kids, dan kan ik je Il Birbone in Montroi van harte aanbevelen. Je kunt binnenlopen vanaf 19:00- maar de keuken is pas om 20:00 open. Tip: Tiramisu toetje.

Avondje culinair uitpakken- dinner shows

Sabbia by Gabbeach

Het hotel Sabbia by Gabbeach bevindt zich op een heerlijke locatie op deboulevard van Malvarossa met uitzicht op zee. Op de begane grond vind jehier een restaurant en cocktailbar. De perfecte plek om na een stranddagnog even lekker te blijven hangen. En ook hier word je 's avondsgeëntertaind met zang, dans en acrobatiek!

Tanit is nog zo'n topper op de boulevard van Malvarossa. Verwacht hiereen culinaire ervaring die Spanje en Italië samenbrengt. Bij Tanit kun jegenieten van live shows, dj-avonden, en een cocktailbar. Houd er welrekening mee dat de shows doorgaans alleen in de weekendenplaatsvinden.

Wij willen vlees!

Als je van vlees houdt dan zijn de volgende restaurants van harte aan te bevelen.

Gordon 10
De uitstekende kwaliteit van het vlees, de wijnen en een grote selectie aaninternationale bieren hebben deze zaak populair gemaakt in Valencia. Jekunt hier je eigen stuk vlees selecteren, of kiezen voor een vast menu. Doorde grote porties ga je hier niet snel met honger naar huis!

Grillo Grill Bar
Ook hier komt de chef bij je tafeltje langs met zijn vlees, zodat je preciesweet wat je bestelt. Het menu biedt een verscheidenheid aanvleesgerechten, waaronder Argentijnse entrecote, gegrilde octopus, tonijntataki en dry-aged beef. Een fijn restaurant met vriendelijk personeel dattrots is op de kwaliteit van de ingrediënten.

Jamón Jamón

Een toprestaurant in het hartje van El Carmen. Een verfijnde keuken vooreen schappelijke prijs. Met name het dagmenu is een echte aanrader! Vande buitenkant loop je dit restaurantje echter gemakkelijk voorbij, want jemoet hier aanbellen om binnen te kunnen.

Fumiferro Cabanyal Grill

"Fum y ferro" is Spaans voor "rook en ijzer". Kenmerkend aan dit restaurantis dan ook het gebruik van gerookte en gegrilde producten, waardoor heteten een bijzondere smaak en textuur krijgt. De fijne binnentuin vanFumiferro wordt omgeven door prachtige street art, waar je tot diep in denacht heerlijk kunt vertoeven. Een must-visit in El Cabanyal!

Asador Argentino Cruz Pampa

Dit klassieke Argentijns steakhouse is geïnspireerd door de grills van hetcentrum van Buenos Aires. Je vindt hier de beste empanada's en delekkerste mixed grill. Het sterproduct, het vlees, wordt hier met liefdebereid op de houtskoolgrill.

Aziatisch

Kathmandu Canovas

Bij Kathmandu Canovas krijg je de kans omde Nepalese en Indiase haute cuisine inValencia te ontdekken. Het beste van tweewerelden! Zeker als afwisseling op deSpaanse tapas is dit een aanrader om heente gaan.

Tianfubazi Hotpot

Hotpotten is Oosters fonduen. Het is eenconcept waarbij je met een gezelschapAziatische ingrediënten in een grotegemeenschappelijke pan met dampendebouillon gaart. Extra leuk is dat de drankjeshier gebracht worden door een robot!

Kamon

Ook de sushi-liefhebber komt in Valencia aanzijn trekken! Kamon is een Japans enMediterraans fusion restaurant in de wijkRuzafa. Je geniet hier onder andere vansushi van hoge kwaliteit, met een knipoognaar de Spaanse keuken.

Grill Japones Honoo

De Japanse keuken is veel gevarieerder danje denkt! Honoo is een Japanse brasseriewaar de gerechten op een houtskool-grillworden bereid. Denk hierbij aan biologischewagyu of 45 dagen gerijpte entrecote.

Continue reading