• Français
 • English
 • Deutsch
 • Español
 • Nederlands
 •    Partida Casablanca 88LL  -  Torrent, 46900 (Valencia)    +34 678 446 129    info@villatorrent.com

  Omgeving

  Valencia, Steden en dorpen

  Valencia is een fascinerende stad waar gebouwen – zowel uit de oudheid – als gebouwen met de meest futuristische architectuur bewonderaars van over de hele wereld aantrekken.

  Het heeft een rijke geschiedenis met een trotse cultuur, taal en tradities. Valencia claimt de heilige beker gebruikt door Jezus bij het laatste avondmaal te huisvesten en het is de plaats waar de beroemde krijger El Cid de Moorse indringers meer dan 1000 jaar geleden verdreef.

  Valencia is ook een wereld stad gericht op de toekomst. De ontwikkeling van het adembenemende “Stad van Kunst en Wetenschap” heeft Valencia stevig op de kaart gezet als toonaangevende culturele stad.

  Torrent is een gemeente welke gelegen is binnen het stedelijk gebied van de stad Valencia. Het heeft ca 75.000 inwoners. Het ligt 7 km van het centrum van Valencia en waar u vanuit Torrent met de metro naar toe kunt.

  Festiviteiten en plaatselijke activiteiten

  Las Fallas is ongetwijfeld een van de meest unieke en gekke festiviteit Spanje kent. In het kort komt het neer op een feest waarbij 5 dagen lang vuren worden gemaakt, waar meer dan een half miljoen mensen op af komen.

  Een van de meest mooie elementen van Las Falles is een ceremonie die “het offeren van bloemen aan de in de steekgelaten vrouw” heet. Duizenden jonge vrouwen, peuters en baby’s vormen een processie  in prachtige traditionele klederdracht en bezorgen een vracht van ruim 30 ton gekleurde anjers op het kerkplein. Na enkele uren steken de mannen van het festijn de boeketten anjers in een stellage zodat er een gigantische bloemenstandbeeld van de heilige maagd Maria verschijnt.

  La Tomatina in Bunol, Valencia
  In Bunol een stadje ca 25 km van Valencia wordt iedere laatste woensdag van augustus ’s werelds grootste tomaten gevecht gehouden. Tijdens deze strijd wordt er meer dan 45000 kilo tomaten verbruikt. Een bijzondere bezienswaardigheid het roodgekleurde straatbeeld.

  Andere activiteiten

  De botanische tuin (Jardi Botànic) in Valencia
  De Turia tuinen in Turia

  Voor golf liefhebbers zijn er 3 golfclubs in de omgeving:
  Club de Golf El Bosque
  Club de Golf Manises
  Club de Golf El Saler

  Verder is er bij aankomst een informatieboek over mooie musea, theaters, restaurants en uitstapjes in de omgeving.

  Voor een mooie en informatieve film over Valencia:

  Valencia
  Valencia
  Valencia landscape
  Valencia landscape